Австралийски летен сезон – екскурзии, обиколки и акценти

А

Първият документ, удостоверяващ Австралия, е направен през 1606 г. от холандските мореплаватели. През 1770 г. Джеймс Кук изследва източното крайбрежие на Австралия, претендирайки го за Британската империя. То е преобразувано в наказателна колония и тъй като голям брой хора идват тук, местното население започва да изчезва.

Като повърхност Австралия е шестата по големина държава в света. Освен континенталната повърхност, Австралия съдържа няколко острова, като най-големият и интересен от тях е Тасмания. Австралия е федерация и парламентарна конституционна монархия. Посещението в Австралия е приключение в огромна зоологическа градина с кенгуру, мечки коала, ему, кучета динго и тасманийски дяволи. В Мелбърн, един от най-красивите градове на Австралия, можете да намерите многобройни паркове и градини: Fitzroy и Ботаническата кралска градина и езерото Albert Park. На остров Филип можете да изживеете уникални преживявания в резервата Коала, където можете да се полюбувате на хубавите мечки Коала в естественото им местообитание и дори ще имате шанса да се разходите покрай тях.

В Националния парк Порт Кембъл ще откриете най-зрелищните и опасни скали във Виктория. Възхищавайки се на 12-те чираци, колона, оформена с каменни колони и останали камъни от Лондонския мост, ще разберете впечатляващата сила на Океана, създала тези страхотни каменни скулптури. В Кернс ще имате шанса да плавате до риф Агинкур, където ще изпитате магията на Голямата коралова бариера, най-големият морски резерват в света. Тук можете да плувате, да правите дълги пътувания с лодка и да се отпуснете, гледайки морето.

Посещението в Сидни трябва да започне със Сидни операта, една от най-красивите архитектурни бижута на човечеството. В старата местност Скали ще видите катедралата “Света Мария”, Парламента, пристанището Дарлинг и Чайнатаун. Можете да се насладите на красивите забележителности на пристанището и известния мост от Сидни. Можете да продължите пътуването си през космополитния Kings Cross, през Rushcutters и Double Gulfs, залива Watson и грандиозния плаж Bondi. В Сидни можете също да се насладите на круиз и да се полюбувате на града от борда на круизния кораб. В края на пътуването можете да пазарувате и да хапнете интересни храни в очарователната зона на пристанището.

Можете да имате страхотно преживяване, ако искате да наемете кола, да се любувате на красотите на тази страна от Мелбърн до Аделаида. Всеки метод, който бихте избрали да посетите тази страна, със сигурност ще бъдете очаровани от уникалните забележителности на този континент.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta