Филипини Настигане с Индия в аутсорсинг индустрията

Ф

Индия, доминиращият играч в аутсорсинга, рекламиран като „задния офис на света“, скоро ще трябва да се бори с съперник от трети свят – Филипините.

Висококвалифицирана работна сила, говореща английски. Надеждна телекомуникационна инфраструктура. Ниска цена на квалифициран персонал. Това са някои важни причини да изберете Индия или Филипините за аутсорсинг.

ИТ АУТСОРСИНГ В ИНДИЯ

Индия, бивша колония на Британската империя в продължение на почти два века, има втория по големина ИТ талант в света, резултат от нейната образователна система, повлияна от Великобритания, която поставя голям акцент върху науката и математиката. С 120 000 обучени ИТ специалисти, добавени към индийската работна сила годишно, Индия се готви да бъде ИТ гигант в третия свят и е класирана като първия избор на американски компании за аутсорсинг на софтуер. Според Nasscomm, конгломерат от базираните в Индия компании за софтуер и услуги, индийските компании са доставчик на софтуерни решения за повече от половината от Fortune 500 компании.

Пускането на първия частен подводен кабел в Индия неимоверно подобри ситуацията в международния трафик. В допълнение, значителна честотна лента е достъпна с държавната Videsh Sanchar Nigam Limited, частично собственост на най-големия бизнес конгломерат в Индия. Приватизацията на телекомуникационната индустрия също доведе до значителен спад в телекомуникационните цени. Наблюдателите прогнозират, че навлизането на по-новите играчи в индустрията ще доведе до допълнителен спад в цените на телекомуникациите. През последните десет години разходите за телекомуникации в Индия са спаднали с 85 процента.

През годините Индия е изградила силна собственост на марката като привлекателна дестинация за разработване и поддръжка на софтуер. Индия е домакин на утвърдени ИТ компании като IBM, Intel, Microsoft, Oracle, Cisco, Sun, HP и Alcatel.

ОФШОРНА ДЕСТИНАЦИЯ: ФИЛИПИНИ

Но Филипините – една от вторите по големина англоговорящи популации в света – бързо настигат Индия.

С процент на грамотност от 94%, Филипините разполагат с голям набор от професионалисти в областта на информационните технологии и конкурентна телекомуникационна инфраструктура. Страната се нарежда на трето място по работни места, основани на знания и информация, в изследването на Глобалния индекс на технологиите за 2002 г., направено от META Group. Три милиона завършили колеж се присъединяват към работната сила всяка година, осигурявайки огромен източник на талант.

Американска колония от близо 50 години, Филипините притежават култура, повлияна от Запада, уникална черта, която ясно отличава страната от другите офшорни дестинации. Въпреки че са азиатски по ориентация, филипинците гледат американска телевизия и по този начин са в състояние да общуват ефективно на американски английски.

ФИЛИПИНИ: ХАБОВ ЦЕНТЪР

През последните години Филипините се превърнаха в офшорна дестинация по избор за аутсорсинг на кол центрове, специализирана в услуги за поддръжка на клиенти. Поради високото ниво на владеене на английски език от страна на филипинците и силната ориентация към клиентите, много водещи транснационални компании използват Филипините като глобален център за обслужване на клиенти. American OnLine, най-големият доставчик на интернет услуги в САЩ, поддържа персонал от 600 души в своя кол център в Кларк, Пампанга. Caltex, Procter & Gamble, Barnes и Noble, наред с други, са построили мащабни сервизни центрове във Филипините.

Една много обещаваща индустрия, която е потърсила аутсорсинг подкрепа във Филипините, е медицинският транскрипционен бизнес. Филипините могат да се похвалят с голям набор от таланти от медицински специалисти, включително лекари, медицински сестри и медицински технолози. Търсенето на медицинска транскрипция се е повишило, тъй като американските болници сега се изискват от федералните разпоредби за преобразуване на медицинските записи във формат на данни. Сега функционират седемнадесет медицински транскрипционни компании, в които работят 1200 филипинци.

ДАВАНЕ НА ИНДИЯ БЕГА ЗА ПАРИТЕ СИ

Въпреки че Филипините може да не са толкова огромен офшор доставчик на уеб и софтуерни услуги, колкото Индия, това дава големи обещания в индустрията за обслужване на клиенти. Въпреки че Индия таксува по-ниско от Филипините – за работа по кодиране на данни, Индия таксува около $ 4 (САЩ) срещу $ 10 във Филипините – повече мултинационални компании избират Филипините поради високото качество на работа. Освен това филипинците правят добри агенти за обслужване на клиенти не само защото владеят добре американски английски, но и поради техния полезен и приятелски характер.

Все повече компании избират Филипините за офшорна подкрепа. Сред услугите, предлагани във филипинските аутсорсинг компании, са редактиране и индексиране; уеб дизайн и поддръжка; преобразуване на данни, съхранение на данни, улавяне и въвеждане на данни; OCR и услуги за сканиране; корекция; кодиране и клавиатура; услуги за изображения и графичен дизайн; кол център и обслужване на клиенти; резюме и конвертиране на документи; набор; и маркиране, наред с други.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta