Офшорна или офшорна инвестиция в Нова Зеландия – Biotech срещу NZOFC

О

Нова Зеландия е англоговоряща, демократична страна на Британската общност. Той има свободна пазарна икономика, политическа стабилност, първокласна образователна система и силни изследователски, бизнес и предприемачески общности. Нова Зеландия предлага на чуждестранния инвеститор възможността за атрактивни инвестиции на сушата и легален инструмент за управление на новозеландска офшорна финансова компания, NZOFC, на бреговете си. Бреговите инвестиции в Нова Зеландия могат да извършват сделки на местно ниво или да се впишат в здравословната износна икономика на Нова Зеландия. Офшорните инвестиции в Нова Зеландия ще се възползват от бизнес възможностите и това, което по същество са банкови клиенти по целия свят, но не и в страната.

Нова Зеландия

Нова Зеландия е разположена в южната и западната част на Тихия океан на два големи острова. По-голямата част от жителите на Нова Зеландия са от европейски произход и най-често говоримият език досега е английският. Това е развита държава с високи международни класации по икономическа свобода, липса на корупция и образование. Международните проучвания на най-пригодните за живеене градове в света винаги виждат градските райони на Нова Зеландия в горната част на списъка или близо до нея. Нейното наследство от Британската империя все още е доказателство от факта, че нейният държавен глава е Елизабет II, кралицата на Англия. Кралицата е представена от генерал-губернатора, но административната власт е в ръцете на кабинета на Нова Зеландия.

Нова Зеландия е добре позната в света на бизнеса с култура на иновации и стабилна политическа среда, особено що се отнася до правенето на бизнес. Нова Зеландия постоянно се класира високо в проучванията за лекота на правене на бизнес. Различните фактори се комбинират, за да направят Нова Зеландия чудесно място за инвестиции. По-конкретно има редица бизнес области, за които Нова Зеландия се откроява. Това са биотехнологии и селскостопански технологии, творчески дейности като дигитални и творчески изкуства, дизайнерска мода, издателска дейност, текстил и цифрово съдържание.

Специализираното производство процъфтява в Нова Зеландия с бизнеси, специализирани в чисти технологии, отбрана, както леко, така и тежко инженерство, пластмаси, композити и метални технологии. Голяма част от това произтича от силната образователна и изследователска база в страната.

Икономическа сила на Нова Зеландия е нейната индустрия за храни и напитки, която е утроила износа си през последните две десетилетия. Техническата му сила се проявява в компютърната и софтуерната индустрия. Нова Зеландия се занимава с безжична инфраструктура, здравни информационни технологии, транспорт, логистика и технология за управление на веригата на доставки и комуникационни технологии с геопространствени приложения.

Със здравословна околна среда и големи гори Нова Зеландия има процъфтяващ бизнес за износ на дървен материал и други горски продукти. Другият аспект на здравословната околна среда и природната красота на Нова Зеландия е, че страната е туристическа дестинация, която привлича над два милиона посетители годишно и милиарди туристически долари.

Консултантски услуги

По време на вълната на дерегулация, която обхвана много развити страни през 80-те, Нова Зеландия разработи консултантски услуги, за да помогне на търговската и социалната среда да се адаптира. Тези консултантски услуги са особено полезни за тези, които желаят да инвестират на сушата в Нова Зеландия за установяване и офшорна дейност, лицензирана и базирана там. Независимо дали инвестира в биотехнически изследвания от световна класа, насочени към геномика, възпроизводство, клониране или молекулярни техники, насочени към повишаване на продуктивността на животните, в Нова Зеландия има домашно отгледана индустрия, готова да помогне на заинтересования инвеститор.

За тези, които се интересуват от международен бизнес, но с Нова Зеландия като база, има един особено атрактивен вариант. Банката не е банка. Това е новозеландска офшорна финансова компания, NZOFC. Този вид операция може да приема лихвоносни депозити, да отпуска заеми, да предлага услуги за кредитни и дебитни карти, да предоставя услуги за доверие и много други. NZOFC може ефективно да функционира като офшорна банка. Тя обаче не може да прави бизнес в Нова Зеландия. Също така, тъй като тя се урежда по различен набор от закони, отколкото банките, не може да се нарича банка. Атрактивен аспект на NZOFC е, че той няма никакви капиталови изисквания и не е обект на регулацията на Централната банка на Нова Зеландия.

Полезна информация за инвеститорите е, че компаниите, които правят бизнес в Нова Зеландия, често се облагат с данъци. Новозеландска компания със специално предназначение, която е офшорна компания, обаче може да бъде създадена като довереник на чуждестранен тръст от Нова Зеландия. Този вид офшорни бизнес споразумения не се облагат с данък в Нова Зеландия, освен ако доходите се получават в страната на Нова Зеландия.

Както при много офшорни компании, международна бизнес компания извън Нова Зеландия обикновено прави бизнес по целия свят, държи банкови сметки и инвестира навсякъде извън Нова Зеландия. Такъв бизнес ще бъде офшорна компания без данъци.

Веднъж учредена, компанията обикновено е свободна да прави бизнес, да открива банкови сметки или да инвестира навсякъде по света. Ако дадена компания желае да се възползва от вида функции за защита на активите, които често се предлагат офшорни, свързването на бизнеса с тръст е полезно.

Ако инвеститор се интересува от банката, която не е банка, а именно новозеландска офшорна финансова компания, такава институция може да бъде лицензирана и сформирана от всеки, независимо от националността. Не е необходимо директорите да пребивават в Нова Зеландия, въпреки че не е необичайно NZOFC да има поне един акционер, служител или управител, който е жител на Нова Зеландия, само защото понякога може да има проблеми, които да бъдат по-лесно разрешени от някой физически присъстващ в страната.

Когато инвестира в Нова Зеландия или решава да лицензира офшорна компания в Нова Зеландия, инвеститорът обикновено ще пожелае да разгледа какви възможности за бизнес се предлагат както на сушата, така и на морския пазар. До степента, в която данъчните предимства или характеристиките на защитата на активите и поверителността на офшорния бизнес са важни, принципалите на бизнеса могат да изберат пълен „офшорен“ маршрут. До степента, в която бизнес възможностите в страната на Нова Зеландия са привлекателни, директорите ще могат да търсят съвет относно възможностите за инвестиции на сушата, вместо в офшорни.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta